3 ägg
200 g smör
4 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 dl kakao
2 dl filmjölk
Glasyr:
150 g mjukt smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula (kan uteslutas)
Kokosflingor
Smält smöret. Smörj en rund form med löstagbar kant.
Vispa ägg och socker poröst.
Sikta därefter ner vetemjöl, kakao och bakpulver.
Tillsätt det smälta smöret och filmjölken.
Gräddas i 175º på nedersta falsen i ca 1 timme.
Prova med en sticka efter 45 minuter.
Låt svalna.
Rör smör och florsocker till glasyren poröst.
Tillsätt äggulan och vaniljsockret.
Bred glasyren på den kalla kakan och strö kokosflingor över.
Recept hämtat från:
Matklubben
200 g smör
4 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 dl kakao
2 dl filmjölk
Glasyr:
150 g mjukt smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula (kan uteslutas)
Kokosflingor
Smält smöret. Smörj en rund form med löstagbar kant.
Vispa ägg och socker poröst.
Sikta därefter ner vetemjöl, kakao och bakpulver.
Tillsätt det smälta smöret och filmjölken.
Gräddas i 175º på nedersta falsen i ca 1 timme.
Prova med en sticka efter 45 minuter.
Låt svalna.
Rör smör och florsocker till glasyren poröst.
Tillsätt äggulan och vaniljsockret.
Bred glasyren på den kalla kakan och strö kokosflingor över.
Recept hämtat från:
Matklubben
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar