Lakrits- och citronmoussetårta
Botten:
150 g krossade Bragokex
45 g smält smör
Blandas ihop och tryck ner i en form med löstagbar kant.
Lakritsmousse:
100 g salt lakritssås
2 ½ gelatinblad
1,75 dl grädde
0,75 dl grekisk yoghurt
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Vispa grädde, lakritssås och grekisk yoghurt.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen.
Lägg i lite av grädd/yoghurten och smält i mikron.
Blanda ner i lakritsgrädden.
Häll i formen och ställ i kylen ca 30 minuter.
Citronmousse:
1 äggula
ca 1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
250 g grekisk yoghurt
3 ½ gelatinblad
1 ½ dl grädde
½ citron
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Riv skalet på citronen och pressa ur saften.
Vispa grädden medelhårt.
Vispa äggulan med socker, vaniljsocker, citronsaft och citronskal.
Blanda ner grekisk yoghurt.
Krama vattnet ur gelatinbladen.
Smält tillsammans med lite av grädden.
Blanda ner i yoghurtmassan.
Häll över lakritsmoussen och låt stå kallt i några timmar.
Dekorera med gräddrosetter, citron Kick och lakrits.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar