Kladdkaka med lakrits
200 g mörk choklad
200 g smör
4 st ägg
2 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
1 krm salt
6-8 st Kick
Smörj en rund bakform med löstagbar kant.
Smält smöret.
Bryt chokladen i mindre bitar och smält försiktigt.
Blanda till jämn smet och låt svalna lite.
Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner chokladsmeten.
Blanda mjöl och salt och rör ner i smeten och rör till en jämn massa.
Hacka lakritskolorna ganska fint och rör ner dem i smeten.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 15 minuter.
Recept av:
Maria Öhrn
Maria Öhrn
Citrongrädde
2 dl grädde
1 tsk riven citronskal
1 tsk vaniljsocker
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar