Citronmuffins
150 g smör
2 dl socker
2 ägg
skal av en citron
0,25 dl saft av en citron
0,75 dl mjölk
3 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Vispa smör och socker pösigt.
Vispa ner ett ägg i taget.
Rör ner citron och mjölk.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och rör ner i smeten.
Klicka ut i 12 stycken muffinsformar.
Grädda i 200 grader, ca 13 minuter.
Blåbärscurd
450 g blåbär
1 dl socker
50 g smör
3 msk maizena majsstärkelse
2 äggulor
Koka upp blåbär.
Koka tills bären gått sönder.
Sila bort skal.
Häll i sockret och smöret och gör ett uppkok.
Tag av kastrullen från plattan och låt svalna någon minut.
Sikta ner maizena medans du rör i kastrullen.
Placera kastrullen på plattan och rör ner äggulorna.
Rör hela tiden tills curden blir tjock, den ska sjuda inte koka.
Häll upp i en burk med lock.
Förvara i kyl, håller sig i ca 2 veckor.
Blåbärsfrosting
100 g philadelphiaost
1 dl florsocker
1/2-3/4 dl blåbärscurd
Vispa ihop philadelphiaost och florsocker.
Vispa ner curden till en jämn frosting.
Alla recept hämtade från:
Dekoration gjord av sockermassa från Dr. Oetker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar