lördag 9 juli 2011

Chokladkaka med vit glasyr

3 ägg
200 g smör
4 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 dl kakao
2 dl filmjölk

Glasyr:
150 g mjukt smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula (kan uteslutas)
Kokosflingor

Smält smöret. Smörj en rund form med löstagbar kant.
Vispa ägg och socker poröst.
Sikta därefter ner vetemjöl, kakao och bakpulver.
Tillsätt det smälta smöret och filmjölken.

Gräddas i 175º på nedersta falsen i ca 1 timme.
Prova med en sticka efter 45 minuter.
Låt svalna.

Rör smör och florsocker till glasyren poröst.
Tillsätt äggulan och vaniljsockret.
Bred glasyren på den kalla kakan och strö kokosflingor över.

Recept hämtat från:
Matklubben

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar