lördag 11 februari 2012

Whoopies


Vaniljwhoopie

100 g rumsvarmt smör
2 dl socker
1 ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 ½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl mjölk

Fyllning:
200 g färskost av philadelphiatyp
50 g rumsvarmt smör
5 dl florsocker (jag hade i mer då smeten var så lös)
2 tsk vaniljsocker
finrivet skal av 1 apelsin

Dekoration:
Strössel

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker fluffigt med elvisp.
Tillsätt ägget och blanda väl.
Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke.
Vänd försiktigt ner det i äggblandningen.
Blanda i mjölken.
Rulla valnötstora bollar med fuktiga händer.
Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
Platta till dem så att de blir ca 3 ½ cm i diameter.
Ca 15 stycken per plåt är lagom.
Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.
Låt svalna.

Fyllning:
Vispa med elvisp ihop färskost, smör, florsocker och vaniljsocker så att det blir fluffigt.
Blanda i apelsinskalet.
Spritsa eller klicka fyllningen på hälften av kakorna.
Se till att hela bottnen blir täckt med fyllning.
Lägg ihop med resten av kakorna.
Strö strössel runt kanterna.

Recept hämtat från:
Ica


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar