söndag 13 maj 2012

Kladdkaka med lakrits och citrongrädde


Kladdkaka med lakrits

200 g mörk choklad
200 g smör
4 st ägg
2 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
1 krm salt
6-8 st Kick

Smörj en rund bakform med löstagbar kant.
Smält smöret.
Bryt chokladen i mindre bitar och smält försiktigt.
Blanda till jämn smet och låt svalna lite.
Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner chokladsmeten.
Blanda mjöl och salt och rör ner i smeten och rör till en jämn massa.
Hacka lakritskolorna ganska fint och rör ner dem i smeten.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 15 minuter.

Recept av:
 Maria Öhrn


Citrongrädde

2 dl grädde
1 tsk riven citronskal
1 tsk vaniljsocker



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar