onsdag 20 juni 2012

Leilas senapssill


3 pkt 5-minuterssill (à 420 g)
1 dl crème fraiche
flingsalt
svartpeppar från kvarn
2 dl senapssås

Senapssås:
1 dl senap, svensk finkornig
2 msk rödvinsvinäger
3 msk strösocker
½ tsk flingsalt
svartpeppar från kvarn
2 dl solrosolja
2 msk espressokaffe, kall
dill, färsk

Vispa samman senap, rödvinsvinäger, strösocker, flingsalt och svartpeppar.
Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning.
Smaksätt med kall espresso.

Vänd ner färsk skuren dill.
Häll av sillen och låt all vätska rinna av.
Skiva sillen i bitar och blanda den med senapssåsen och crème fraiche.
Smaksätt med kryddor och fyll en sillburk eller sillkrus.
Låt med fördel sillen stå 1-2 dagar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar