söndag 10 juni 2012

Lemon curd och hallonmoussetårta




Lemon curd

3 ägg
1 ½ dl socker
1 dl citronjuice (2 st citroner)
ev rivet citronskal
50 g smör
½ tsk vaniljsocker

Vispa ägg, socker och citronjuice tills det blandats.
Häll i en kastrull och värm på spisen.
Rör hela tiden tills den tjocknar och det får inte koka!
Ta av kastrullen från spisen och tillsätt rumsvarmt smör och vaniljsocker.
Låt svalna.

Hallonmousse

6 gelatinblad
250 g hallon
1 ½ dl socker
3 dl grädde

Koka ihop hallon och socker.
Sila bort kärnorna.
Blötlägg gelatin och rör ner i den varma såsen.
Låt svalna.
Vispa grädden.
Blanda ner försiktigt hallonsåsen med grädden.


Tog 3-4 dl grädde och blandade tillsammans med lemon curden.
Lite sparade jag för att spackla tårtan.
Den vita marsipanen är köpt färdigkavlad på ICA.
Och då tårtan blev så hög, räckte inte marsipanen till riktigt. Så därför skarvade jag nederkanten med utstansade cirklar i marsipan.

Dekoration: hallonhjärtan och dekorationsglasyr från Dr.Oetker.




1 kommentar: